Celebrem el primer contacte extraterrestre

Per celebrar el primer contacte amb els extraterrestres, aquesta setmana, la teva comanda amb un descompte diferent diari.

Fes servir el codi 6EQUJ5 i beneficia't d'un descompte diari!

Pots personalitzar xapes, enganxines, imants, skins o comprar productes dissenyats per artistes de la Gallery, com els nous vinils decoratius.

Un descompte cada dia amb el cupó "6EQUJ5"

Fes la teva comanda aquesta setmana ►

Camaloon iOS App

Sabies que ara pots crear productes o comprar a la Gallery des del teu propi telèfon?

Si tens un dispositiu iOS, descarrega't l'app de Camaloon i crea els teus propis souvenirs allà on vagis!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Història del primer contacte

El 15 d'Agost del 1977, Jerry Ehman, un professor de la universitat estatal d'Ohio i voluntari del SETI, una organització de la NASA dedicada a la recerca de vida intel·ligent fora de la terra, analitzava com cada dia les dades numèriques de potència de senyal provinent de la constel·lació sagitari, que una impressora anava traient en temps real de les ones que unes grans antenes parabòliques captaven.

Era una nit avorrida, com habitualment, i la impresora no parava de dibuixar espais en blanc, uns, dosos, tresos i algun que altre quatre, la qual cosa volia dir que les antenes només captaven soroll, i el brunzit d'algun animaló del solitari parc del costat. En Jerry se sabia de memòria que si la potència de la senyal era nul·la, la impresora ho representava amb un espai en blanc, si era d'entre 1 i 9 ho representava amb els números pertinents, i que per a valors superiors utilitzava les lletres de l'A a la Z, tot i que això no ho havia vist mai. Estava acostumat al fet de no captar res especial. Sabia que era molt difícil que tot i existir vida intel·ligent, aquesta fos capaç o hagués estat interessada en enviar un senyal de l'altra punta de l'univers. Tot i això, vivia amb la il·lusió que, tard o d'hora, acabaria trobant una prova, per petita que fos, que no estem sols a l'univers. Amb aquesta il·lusió havia sortit de casa a les 10 de la nit, després d'un dia dur a la universitat, per a ocupar el seu lloc de voluntari del SETI, analitzant les dades recollides per les grans antenes. No portava ni una hora treballant i ja se li començaven a tancar els ulls, quan a les 23:56, un xiulet el va alarmar. Era la impressora, que estava programada per a emetre un so quan es detectaven anomalies. Ja li havia passat alguna vegada, segurament era una altra fallada en un contacte. Va repassar amb el seu bolígraf les dades que la impressora acabava d'imprimir. No podia creure el que veia. Encara incrèdul, va començar a encerclar els petits números que havien fet saltar les alarmes. Un 7... un 6... i finalment una sequència de 72 segons de durada, 6… E… Q… U… J… 5... Mai una lletra de l'abecedari no l'havia impactat tant. Era la primera vegada que les veia sortir d'aquella impressora. Va deixar caure el bolígraf i ràpidament va calcular que es tractava d'un senyal 30 vegades més potent que el soroll de fons. No hi havia dubte, acabava de presenciar la recepció d'un senyal que probablement provenia d'una civilització extraterrestre intel·ligent. El primer captat i documentat per la humanitat. No estàvem sols a l'univers. Va tornar a agafar el bolígraf i a l'espai que quedava al full, amb el cor bategant-li com mai i amb llàgrimes d'emoció als ulls va escriure: Wow!

WOW signal


/ federico
FAQ