FAQ

No ens oblidem de la Castanyada!

Encara que a tots ens sembla genial l'intercanvi de cultures i l'influència de costums d'altres països, a vegades ens oblidem de que hi ha celebracions molt més properes i interessants que valdria la pena considerar.

Un d'aquests casos és la Castanyada, que se celebra el dia de Tots Sants, l'1 de Novembre, a diferents parts del territori espanyol i lusità. Tot i que és cert que aquest fruit es pot aconseguir a qualsevol època de l'any, és obligatori consumir-la la nit del 31 d'Octubre al 1 de Novembre.

Aquesta festa, a part de ser cultural (i gastronòmicament) rica, és molt curiosa i, igual que Halloween, esta relacionada amb els morts. La Castanyada té el seu origen en la celebració dedicada als morts, ja que les castanyes eren un antic àpat funerari, que es menjava en un ambient estrictament familiar i es concebia com una cerimònia de culte.

La Maria Jesús no ha volgut deixar passar l'oportunitat de reivindicar aquesta celebració i per això ha decidit crear i personalitzar xapes amb un disseny molt en sintonia amb la temporada en la que ens trobem.

A nosaltres ens va encantar!

I tu, ja estàs llest per a celebrar la Castanyada aquest any?


/ anna